Mauco presenta la primera miniexcavadora híbrida d’Andorra

Mauco ha presentat a Andorra la primera miniexcavadora híbrida que entrarà en operació al Principat, la Wacker Neuson 803 Dual Power, una màquina que permetrà augmentar molt el rendiment a treballs que es desenvolupin a espais tancats. La presentació s’ha celebrat en un acte a l’Edifici Mauco a la Urbanització Prat del Salt d’Encamp, amb l’assistència d’una vintena de professionals del sector de la construcció.

Aquests clients han sigut els primers a veure en acció l’excavadora híbrida. El model ofereix avantatges únics per al seu funcionament a espais sensibles a les emissions de gasos i que requereixin d’una gran potència. Quan es connecta al generador electrohidràulic HPU8, l’excavadora segueix treballant amb 0% emissions de gasos i amb el mateix rendiment.

Aquesta innovació facilita les tasques d’excavació, retirada de runes o ús del martell hidràulic a qualsevol projecte que transcorri a l’interior d’un edifici, ja que no s’hi produeix acumulació de gasos, o a una zona urbana on hi hagi restricció de contaminants. A altres situacions la miniexcavadora pot operar amb el motor dièsel existent.

I si la força es posa a prova en l’ús del martell, cal dir que aquí es continua treient un profit constant, sigui quin sigui el mode d’alimentació, i que l’excavadora pot integrar un martell hidràulic de Montabert per a portaeines de 0,7 a 14 tones, que destaca pel seu baix manteniment i que és compatible amb la planxa compactadora de sòls.

Els assistents a la demostració i formació han valorat molt positivament la versatilitat i la potència que el model de Wacker Neuson els proporciona. A més, gràcies al seu ample reduït de només 700 mm, el vehicle pot passar sense problemes per les portes interiors i accedir a qualsevol instal·lació, mentre que les seves erugues de goma protegeixen el paviment. 

Altres prestacions del vehicle són l’eficient motor dièsel de tres cilindres, els elements hidràulics unidireccionals que venen de sèrie i idonis per a l’ús de martells hidràulics de la marca, la pala anivelladora plegable, el joc de rodes telescòpic hidràulic amb ample exterior de 860 mm que proporciona gran estabilitat, i el seu disseny robust. Amb aquestes característiques, l’excavadora compacta és ideal per fer reformes i obres de demolició d’edificis.

La unitat exhibida ja té destinatari a una empresa constructora del Principat. Però l’equip d’experts de Mauco seguirà al servei del sector per atendre les seves necessitats amb aquesta i altres solucions.

29 de Novembre 2022